Veel gestelde vragen

We merken dat sommige zaken over dit Buurt Informatie Netwerk niet altijd even duidelijk zijn, daarom willen we de meest gestelde vragen alvast even voor jullie beantwoorden.

Hoe kan ik me inschrijven voor BIN Aaigem?

Inschrijven is volledig gratis en kan via de website. Van zodra je ingeschreven bent krijg je sms-berichten van het BIN netwerk. Deze meldingen komen rechtstreeks van de politiezone Erpe-Mere/Lede.

 

Welke berichten kan ik zoal verwachten van het BIN netwerk?

Van zodra er verdachte handelingen zijn die binnenkomen bij de politie van Erpe-Mere/Lede kunnen zij beslissen dat dit nodig is voor de inwoners van Aaigem. Dit kan gaan van verdachte personen die rondrijden, een poging tot inbraak waarbij de daders op de vlucht zijn, een gevaarlijke situatie,... Deze berichten gaan telkens over de regio Aaigem, alles daar buiten zullen ze (voorlopig) niet niet melden aan ons netwerk.

Ik heb een sms ontvangen van 8810, is dit van jullie?

Ja! Gezien het aantal leden steeds groter en groter aan het worden is, hebben we gekozen om onze sms'en te verzenden vanuit een specifieke toepassing. Deze toepassing zorgt er voor dat de meldingen op een snelle manier bij jullie geraken. Ons platform maakt gebruik van het nummer 8810. Je kan dus niét terugsturen naar dit nummer en wij kunnen berichten die je hiernaar zou sturen dus niet zien. 

Wat moet ik doen indien ik iets gezien heb over een verdachte handeling?

Indien je iets verdacht gezien hebt moet je onmiddellijk de politie contacteren op het nummer 101. Het heeft geen zin om ons te contacteren via de Facebook pagina of ons te mailen of bellen, de enige en meest efficiënte manier is de politie zelf te bellen. Zij zullen zorgen dat je melding of tip bij de juiste personen terecht komt. 

Ik woon niet in Aaigem, kan ik me inschrijven?

Neen, voorlopig niet. Dit is zeker niet omdat we jullie niet willen helpen, maar gewoon omdat we simpelweg een overeenkomst hebben met de gemeente Erpe-Mere en politiezone Erpe-Mere/Lede dat de BIN actief is voor deze regio. De berichten die worden doorgestuurd zullen dan ook enkel relevant zijn voor de inwoners van deze gemeenten, waardoor het niet nuttig is voor bijvoorbeeld inwoners van Mere, Erondegem,... om deze berichten te ontvangen. De regio staat aangegeven met de BIN borden langs de kant van de grote invalswegen. 

Horen, zien, melden!

horenzienmelden

Iets verdacht gezien? Bel onmiddellijk 101!

erpe mere logoDit BIN-netwerk is mede mogelijk gemaakt dankzij het gemeentebestuur van Erpe-Mere

Aantal inschrijvingen

300 personen hebben zich geregistreerd bij BIN-Aaigem. Registreren kan eenvoudig en gratis op deze website bij "INSCHRIJVEN!" (zie menubalk bovenaan)

 

facebook logo

© 2019 BIN Aaigem. All Rights Reserved. Designed By Creativision